Tips voor een betere website


Google straft website die niet mobielvriendelijk zijn

Het is Google nu echt menens in de strijd tegen websites die niet geschikt zijn voor mobiel.  Google met een zeer ingrijpende update van hun algoritmen om niet-mobielvriendelijke websites aan te pakken in de zoekresultaten op smartphones.  

 

Het mobielvriendelijke algoritme beoordeelt iedere pagina afzonderlijk. Dat betekent in de praktijk dat elke pagina, los van alle andere pagina's binnen dezelfde website, het label 'voor mobiel' en daarmee een hogere ranking kan krijgen. Test je website

Google Penguin 4.0

Wat is Google Penguin?

Google Penguin is een aanvulling op het algoritme van Google. Het algoritme bepaalt hoe hoog jouw website in de zoekmachine Google wordt geplaatst.

 

Google hanteert hiervoor verschillende factoren. Één ervan is de beoordeling van links naar jouw website. Google Penguin heeft als doel het bestraffen van websites die zich bezig houden met linkbuildingstechnieken die niet door Google worden geoorloofd.

Google Penguin 4.0 versus 3.0

Met de in 2014 uitgebrachte Google Penguin 3.0 ging Google nog meer de strijd aan tegen slechte backlinks. Websites die links inkochten werden bestraft met een penalty. Het grote nadeel van Penguin 3.0 is dat het niet altijd up-to-date is. Besloot je dus om je alsnog te houden aan de richtlijnen van Google en je spam-links op te ruimen, dan kon het nog lang duren voordat je dit merkte in de resultaten. Google Penguin 4.0 gaat hier verandering in brengen.

 

Real time beoordeling

De beoordeling van je website door Google Penguin 4.0 wordt real-time. Zodra je jouw linkbuilding netjes op orde brengt, heeft dit direct invloed op de resultaten van jouw website in Google. Andersom heeft het dus ook gevolgen: Ga je spam-links inkopen dan zal jouw website snel lager op de resultatenpagina’s eindigen.

 

Tips om je voor te bereiden op Google Penguin 4.0

Om te voorkomen dat jouw website negatief beïnvloed wordt door Penguin 4.0, geven we je hiermee alvast enkele tips:Controleer regelmatig Links naar uw website in de Google Webmaster tool (tegenwoordig Google Search Console). Staan hier websites tussen waarvan je vermoedt dat dit spam is? Dan kan je deze inkomende links afwijzen. Verbeter de kwaliteit van je huidige inkomende links. Bekijk in Google Analytics welke websites naar jou linken. Vraag aan de eigenaar van deze website of het mogelijk is om de link meer context mee te geven. Zorg voor meer kwalitatieve inkomende links. Je kunt zelf meer inkomende links genereren door actief deel te nemen aan blogs en forums die gerelateerd zijn aan onderwerpen die besproken worden op jouw website. Link naar jouw website. Of bekijk concurrerende websites en zie op welke websites zij staan vermeld. bron

 

Richtlijnen Google WebmasterTools

Zoeken met Google

Spam

Hacked website

Zoeken met Google

Handleiding SEO

Hacked website


Wij adviseren JimdoPro

Maak de beste website ter wereld. De jouwe. Word nu zelf de baas over je website: zelf je eigen website maken een eenvoudig programma.

 

Met de Jimdo app voor iOS of Android heb je je website altijd bij je.

 

Kom je er niet uit dan staan wij voor jou klaar. Wij maken uw website compleet met Google tools voor een nog betere positie in de zoekmachines.

 

Vraag Gratis en vrijblijvend advies.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Gratis (bedrijfs) websitescan met SEO advies

  • Gratis websitescan met een gedegen SEO advies. 
  • Is jouw website zichtbaar op het internet? 
  • Wij geven een reëel beeld over de website.
  • Een persoonlijk SEO rapport in begrijpelijke taal.
  • Een gratis advies voor jouw bedrijfswebsite. 
  • informatie over de scan